Trappa upp med Trappan!

Anja Jarochenko

Graf. Design & Kom.
En pandemi, en flytt och ett födelsedagsfirande. Det är mycket som hänt på Trappan och nu har det äntligen blivit dags för kårverksamheten att gå tillbaka till sitt händelserika, riktiga jag. Häng med på besök på Norrköpings bästa (och enda) kårhus!
Anja Jarochenko

Anja Jarochenko

Graf. Design & Kom.
Foto: Beatrice Svensson

Ett par minuter bort från campus, i en av de kvarstående byggnaderna från en gammal textilfabrik, fick sig Campus Norrköpings sektioner äntligen en gemensam samlingsplats. Året var 2006 och kårhuset fick namnet Trappan. Det röda tegelhuset med ingång från Holmbrogränden, vid Motala ström, var precis det som Norrköpings studentliv saknade för att kännas komplett. Trappan har sedan start legat Norrköpingsstudenterna väldigt nära hjärtat. Åren gick, och precis som med allt annat fick besökarna ta ett temporärt farväl av kårhuset från och med våren 2020. Trappan tvingades stänga ner all sin verksamhet tills vidare, eller rättare sagt fram tills nu – hösten 2021.

Kanske var det lite tur i oturen att Trappans flyttplaner till visso krockade med en paus i verksamheten? Under tiden hann kårhuset både bo in sig i sitt nya läge ordentligt och fick sig även lyxen att krydda sin nyöppning med extra saknad från sina besökare. Med fräscha lokaler, och dessutom ännu närmare studenterna, hittar du idag Trappan inuti Campus Norrköpings huvudbyggnad, Kåkenhus, som även det är ett rött tegelhus vid strömmen. På entréplan, med ingång från Skvallertorget, ligger den ena halvan av Trappan som är Puben. Hit kan studenter komma och plugga på dagarna, ta sig en öl och spela lite brädspel under pubkvällar. En trappa ner har den tidigare lokalen Färgeriet förvandlats till en rymlig klubblokal, och den vackra gröna marmorskivan till bardisk pryder den stora baren, precis som den brukade göra i de tidigare lokalerna.

Foto: Kim Almgren
Öltappar på Trappan
Foto: Kim Almgren

Inte nog med att Trappan öppnar upp igen – i sina nya, fina lokaler – så är det även ett viktigt födelsedagsfirande som behöver inkluderas. Trappan fyller nämligen 15 år! För att fira ordentligt anordnade kårhusets driftgrupp “Öppningsveckan på Trappan” – en vecka av firande och umgänge för det älskade kårhuset som alla saknat så mycket. Med fortsatta restriktioner enligt steg 3 blev det inte någon nattklubb, men det blev en sittning, en AW med livemusik, två pubar och en kravall(pub). Det har även bjudits på tårta och hållits i lunchtävlingar med priser i form av biljetter till Öppningsveckans evenemang!

Med nya friska tag, en taggad driftgrupp, och minst lika taggade studenter på Campus Norrköping är Trappan tillbaka som den viktiga mötesplats den är. Dörrarna är återigen öppna för att plugga, pubba, klubba  Välkommen in!

Foto: Beatrice Svensson

Hallå, Annie!

Det är Annie Lindgren som sitter bakom kulisserna och har dragit i trådarna på Trappan sedan 2019. Hon har fått sig en oerhört händelserik start som driftchef på kårhuset, men variationen är en av de sakerna som hon tycker om bäst med sitt jobb.

Hej, Annie! Vad gör du på Trappan?

– Jag är driftchef här, vilket innebär att jag har hand om alla bokningar och allt studentrelaterat som mottagningen, samarbetet mellan de olika sektionerna och den ideella personalen. Jag har också en kollega som har hand om ekonomin och samarbetet med Linköpings Universitet.

Hur kommer det sig att du jobbar på Trappan?

– Jag började jobba ideellt här som student och var med i eventlaget, sedan fortsatte jag som eventlagsansvarig i driftgruppen. Efter jag var klar med studierna 2019 blev jag driftchef! Kort efter det fick vi stänga ner så att jag är kvar här idag är av ren trots, skulle jag kunna säga. 

Vad är din studentbakgrund?

– Jag pluggade KSM, Kultur, samhälle och mediegestaltning. Numera Kommunikation, samhälle och medieproduktion mellan 2016 och 2019. Jag var festerist i Skumpa 17/18, och sedan var jag med i Phadderi Sekten 18/19, samtidigt som jag var eventlagsansvarig i driftgruppen på Trappan. 

Vad är det bästa med studentlivet? 

– Det bästa av egen erfarenhet är att jag fått lära känna så mycket nya människor. Nu när jag jobbar är det väldigt roligt att ingen dag är den andra lik. Det har aldrig varit det här typiska “samma-samma” när man jobbar på Trappan, vilket jag tycker är väldigt kul!

Vad är Trappan för dig? 

– Jag skulle säga att Trappan är en av de viktigaste platserna här på campus… Det är så mycket som händer här! Det är en mötesplats för alla campus-studenter. 

Hur känns det att Trappan fyller 15 år?

– Det känns jättekul! Och det känns så kul att det är just i år det händer, och inte förra året, nu när vi äntligen kan börja öppna upp ordentligt. Alla arrangörerna har varit supertaggade inför det kommande året på Trappan, och om till och med arrangörerna är så pass taggade så borde gästerna också vara det!

Foto: Beatrice Svensson

Är du intresserad av vad som händer på Trappan? Häng med online!

Web trappan.nu

Instagram @karhuset_trappan

Facebook @karhuset.trappan