Nummer 2 är här!

Tinderprofilen: Do’s and Don’ts

Emelia Jonsson

Skribent
Tinder, Hinge, Badoo, Smitten etc. Valmöjligheterna är nästintill oändliga och det är extremt vanligt att använda sig av någon form av dejtingapp. Mer än var fjärde svensk använder sig av dejtingappar och var sjunde par träffades på Tinder. Det kan dock vara lite klurigt att förstå sig på alla oskrivna regler och normer om man inte är insatt. Oroa dig inte, LiTHanian är här för att hjälpa dig!
Picture of Emelia Jonsson

Emelia Jonsson

Skribent

Don’ts:

Gruppbilder

Skippa för många gruppbilder. Det är omöjligt att veta vem av alla dessa personer som profilen faktiskt tillhör. DU ska själv vara stjärnan i din dejtingprofil, så skippa bilderna på kompisarna. 

Fastna i skrivstadiet: 

Ni har matchat, ni har skrivit med varandra och du har kommit fram till att personen i fråga faktiskt verkar som en rimlig person. Försök då att inte fastna i skrivstadiet, bjud ut personen på en dejt för att se om kemin finns kvar även IRL. 

Uttjatade meddelanden: 

Vad du än gör skriv inte “Hej, vgd?” som ditt första meddelande till en ny matchning. Året är inte 2005 och vi hänger inte på MSN längre. Försök att komma på något lite bättre att skriva, det är oftast inte särskilt svårt, man kommer långt genom att ta sig en snabb titt i matchningens profil. 

Do’s

Avskalat:

Håll din profil enkel och framförallt äkta. Varje bild ska tjäna ett syfte, du behöver kanske inte ha 5 bilder från din student. Byt ut dessa mot aktuella bilder på dig själv. Detsamma gäller för texten, försök att hålla dig kort och koncist. Du har en kort tid på dig att försöka charma potentiella matchningar, se till att använda den tiden väl.  

Snygga bilder: 

Din profil ska vara proppfull med bilder på dig själv som DU älskar, bilder som gör att du känner dig snygg, sexig och som boostar ditt självförtroende. Försök att få fram din härliga personlighet genom bilderna!

Inbjudande text: 

En rolig text i din profil är inte ett måste, men det gör kanske att den som swipear på dig får sig ett gott skratt och stannar lite längre. Skriv personligt, vad du gillar, vad du har för intressen, någon “fun fact” om dig själv. Summan av kardemumman: skriv någonting som går att svara på! Oavsett vad du skriver så är det mycket bättre än att inte skriva någonting alls i din profil! 

Ta första steget: 

När du har fått en matchning gäller det att våga ta det där första läskiga steget och skriva först! Försök att skriva något personligt, kanske är personen intresserad av att laga mat och du har en alldeles fantastiskt rolig historia om när du råkade bränna en macka så grovt att brandlarmet gick, helt perfekt ju! 

Var en trevlig och rimlig person: 

Det allra viktigaste är ändå att du är en sympatisk människa. Vi vet alla att det finns en del personer i dessa dejtingappar som inte är helt rimliga, se därför till att du är det. Genom att vara ditt bästa jag och bjuda på dig själv kommer du att lyckas galant!

Rulla till toppen