Nummer 2 är här!

Kirra distansförhållandet!

Kajsa Jansson

Krönekör
Studentlivet innebär ibland att man måste flytta åt olika håll för att förverkliga sina drömmar, vilket stundtals kan kännas otroligt ensamt och jobbigt. Hur får man egentligen förhållandet att fungera och kärleken att överleva alla mil? Här kommer LiTHanians bästa tips!
Picture of Kajsa Jansson

Kajsa Jansson

Krönekör

Gemensamma mål:

Om ni båda har samma tanke om framtiden är det lättare att peppa varandra. Är drömmen att flytta ihop i en ny stad? Kanske flytta utomlands eller skaffa en hundvalp? Det är alltid lättare att jobba mot konkreta mål. När det känns lite extra tungt kan ni prata om er gemensamma framtid och allt ni vill göra, innan ni vet ordet av är examen kommen och ni kan förverkliga era drömmar!

Planera tillsammans:

Kanske bor ni nära nog att kunna ses varje helg, kanske bor ni så pass långt ifrån varandra att det får bli mer sällan än så. Oavsett är det viktigt att planera in tid där ni ska ses så att ni har något att se fram emot. Att veta hur lång tid det är kvar tills ni kan ses igen gör att det inte känns fullt lika jobbigt att säga hejdå. 

Häng digitalt:

Ja, vi må vara lite trötta på digitala möten efter pandemin, men vi ska faktiskt inte underskatta att vi lever i en era fylld av tekniska hjälpmedel! Passa på att laga middag tillsammans, fast på avstånd, och prata ikapp om dagen. Kanske kan ni till och med lära er nya recept? Att se varandras ansikten gör stor skillnad, så glöm inte att utnyttja teknologin till ja, där får ni faktiskt sätta gränsen själva… 

Glöm inte bort dig själv:

Ingen relation mår bra av att parterna inte tar hand om sig själva. Är du lycklig är det så mycket lättare att vara en bra partner. Så sitt inte hemma och vänta på nästa gång ni kan ses, lev livet! Inte nog med att ni kommer att ha mer att prata om när ni väl ses, du kommer också ha roliga minnen från din studietid att se tillbaka på senare i livet. 

Riktig kärlek är något fint och hälsosamt. Det är okej att gå igenom tuffa perioder, men har du läst den här listan och känner att det kanske stretar lite för mycket i din relation? Att ni kanske inte alls är på väg mot samma mål utan snarare i raketfart mot olika typer av framtid? Det viktigaste är faktiskt att älska sig själv först, och det är helt okej att acceptera att vissa förhållanden inte ska hålla för alltid. Även om det känns skrämmande så kommer det alltid vara bättre att vara ensam än att försöka hålla sig fast vid någon som inte håller lika hårt i dig.

Rulla till toppen