Nummer 2 är här!

Konsten att älska sig själv

Hanna Hjertström

Skribent
Nu runt alla hjärtans dag ligger det mycket fokus på nära och kära. Men en av de viktigaste kärleksrelationerna blir ofta lätt bortglömd – och det är kärleken till sig själv. Det är faktiskt den enda romansen som garanterat håller hela livet ut! Tänd ett ljus och gör det mysigt, medan ni lär er att bemästra konsten att älska sig själv.
Picture of Hanna Hjertström

Hanna Hjertström

Skribent

Vi i LiTHanian vill börja med att påminna alla er läsare att ni är helt fantastiska och värda all kärlek – speciellt från er själva! Vi vet att det är inte alltid är lätt att älska sig själv, det är trots allt en livslång resa. En resa som ser olika ut för alla, som inte går att jämföra. Självkärlek är inte något som kan vara rätt eller fel, det är omätbart. Det finns oändliga sätt att älska sig själv på och oändliga saker att älska. 

En viktig del av självkärlek är hur man pratar med sig själv. Försök att se dig själv som en bästa vän, inte en fiende. Något man kan göra är att fundera på om man pratar med sig själv såsom man pratar med andra. Ofta tenderar vi att vara snälla mot andra men på tok för hårda mot oss själva. Om ni känner igen er i det här så är ni inte ensamma! Öva på att vara en lika god vän till dig själv som du är mot omgivningen. Trösta dig själv när du fallit och uppmuntra dig själv när det blir svårt! 

Lika viktigt som hur man pratar med sig själv är även hur man ser på sig själv. Ens kropp kommer finnas med en hela livet och förändras hela livet. Man jämför ofta den med andra människor och letar efter fel i spegeln. Det här är du återigen inte ensam om, utan många kan nog tyvärr känna igen sig i det. Att jämföra sig själv med andra är något man lyckligtvis kan öva bort. Det går att ändra sina tankemönster. Samma sak gäller felen man ser i spegeln. Istället för att leta efter fel så kan man välja att se sina fördelar. Självförtroende och självkänsla är något man verkligen kan bygga upp!

Det är en konst att älska sig själv men en konst som alla kan bemästra. Ge er själva en extra kram och gör något som ni älskar. Det förtjänar alla!

Rulla till toppen