Nummer 2 är här!

LiTHanian testar julnyheter

Emelia Jonsson

Skribent
Äntligen är tiden kommen, det är dags för en ny upplaga av LiTHanian testar! Denna gång har vi i redaktionen testat diverse julsnacks och såklart även årets glögg Blossa. Hemma hos vår käre chefredaktör samlades vi kring soffbordet för att smaska och slurpa på julnyheterna. Efter varje tugga diskuterades det om huruvida det var gott respektive juligt. Nyfiken på utlåtandet? Kika här nedan…
Picture of Emelia Jonsson

Emelia Jonsson

Skribent

Blossa 2022

Först ut; Blossa! För många är det en självklarhet att provsmaka årets Blossa, det är det även för oss i LiTHanian! I år tar glöggen med oss till New Orleans, jazzmusikens födelseort. Smaksatt med bland annat rom, lime, passionsfrukt, chili och rökt paprika är drycken ett hett inslag vid adventsfikat. Gällande smaken rådde det delade meningar i redaktionen, vissa älskade den och vissa tyckte inte om glöggen lika mycket. Oavsett kunde vi ändå enas om att glögg är väldigt juligt, om än New Orleans-inspirerat i år. 

Smak: 4/5

Julighet: 4/5

Totalt betyg: 4/5

OLW Cheez Snow Ballz

Ostbollar gjorda på vit majs med smak av vit cheddar och sourcream, en liten blekare variant av de klassiska ostbollarna helt enkelt. Något som inte var blekt däremot var smaken, dessa bollar var något som redaktionen fastnade för! De kunde dock ha varit lite juligare enligt oss… Om man ska se det från den ljusa sidan så passar de i alla fall mycket bättre in på julbordet än det nästan självlysande originalet!

Smak: 4/5

Julighet: 1/5

Totalt betyg: 2,5/5

Gifflar saffran

Till synes helt vanliga gifflar, men förtrösta ej! Dessa gifflar är nämligen smaksatta med saffran och fyllda med mandelmassa. Kanelbullens juliga syskon gick hem hos redaktionen och de flesta tyckte att en giffel med saffran är någonting bra. Dock var saffranssmaken inte så framträdande och gifflarna kunde ha varit lite juligare, i alla fall om ni frågar LiTHanian. 

Smak: 4/5

Julighet: 3/5

Totalt betyg: 3,5/5

Trocamust

Trocadero + julmust = sant? Svar nej! Bara för att någonting går att göra betyder det inte att man ska göra det. Gör om, gör rätt Trocadero! Det enda positiva med Trocamusten är att den är lite kul och en gnutta julig. 

Smak: 1/5

Julighet: 2/5 

Totalt betyg: 1,5/5

Skumtomtar Cola

Vad är väl en jul utan skumtomtar med smak av cola? Alldeles, alldeles underbar är svaret. De klassiska skumtomtarna tog i år ett bad i avslagen cola, vi önskar att de inte hade gjort det. Detta föll verkligen inte redaktionen i smaken och inte var det särskilt juligt heller. 

Smak: 1/5

Julighet: 1/5

Totalt betyg: 1/5

Rulla till toppen