Nummer 2 är här!

Vad vore studentlivet utan Harry Potter och folkmusik?
Söker du ett sammanhang? Är det slutet av ditt första år i plugget och du har ett gäng du gillar att vara med men känner inte riktigt att studentlivet är så bra som du hade tänkt? Kanske finns det en förening för just dig, närmre än du tror.
Picture of Ludvig Arvidsson

Ludvig Arvidsson

Skribent

Jag är nästan framme på plugget. Tenta-P närmar sig och mina tankar går enbart mot vad jag måste plugga på och all den tid jag lägger på plugg som jag egentligen hade velat lägga på annat. När det bara är ungefär hundra meter kvar till ingången till Täppan i campus Norrköping så börjar märkesbacken. Ni vet den som är typ 100 gånger mindre än den i Valla? Jag lägger märke till en förening som jag inte känner till alls. Jag tänker efter och känner, känner jag inte igen det här märket, hur många märken och föreningar i Linköping finns det som jag inte känner till då? Måste vara tusentals. 

Inte riktigt, men enligt studentlivet.se finns det över 150 studentföreningar vid Linköpings universitet. På den hemsidan finns dock enbart de föreningar som är LUST-godkända. Det kan vara bra att veta. Men av de som är inlagda på denna sida är det hur många föreningar som helst som jag aldrig hört talas om. Till exempel föreningen “Strängar och rör”. Man är ju lite svag för folkmusik. Är inte du? De både spelar och sprider folkmusik och är det så att du kanske inte är så musikalisk eller sugen på att spela? Inte ska väl du missa chansen att få lyssna på lite livemusik? Det är vad en förening vid LiU kan ge dig! Varsågod för tipset!

Ett annat tips är inte vilket som helst heller! Är du inte lite trött på att bara skriva massa akademiska texter? Eller så älskar du det men är sugen på att skriva lite mer fritt eller kul eller skoj eller spännande! Eller läskigt! Eller kul! Då är föreningen Narrativet något för dig kanske? Där läser man varandras texter, hjälper varandra att skriva och bara diskuterar skönlitteratur! Låter väl ändå rätt kul va? Eller skoj!

En förening som du kanske har hört rykten om är den där “Harry Potter-föreningen” som alla snackar om. Finns den egentligen? Jajamensan! Liute Magiskt heter den och den har faktiskt funnits sedan 2015. Syftet med föreningen är att sammanföra dem med samma intresse för att ha roliga aktiviteter tillsammans. Ibland behöver man inte ens vara medlem för att få hänga med på aktiviteter! Känns som en perfekt grej att testa på, för jag menar, vem gillar inte Harry Potter?

Dance Machine! Blir man inte bara taggad av namnet eller? Träning 1-2 gånger i veckan och uppträder både på event och sittningar. Sjukt rolig grej tänker jag, att få hänga med kompisar nån gång i veckan och få svettas lite samtidigt som man får dansa till musiken. Den här föreningen och alla andra som jag nämnt finns just på studentlivet.se och det går säkert bra att bara googla fram eller söka på Facebook. Så kanske du har hittat ditt nya sammanhang till nästa läsår!

För dig som tror att du redan har en perfekt vardag. Hur kan du veta det? Lägg till lite Harry Potter, dans, eller folkmusik. Eller varför inte lite skönlitterärt skrivande? Det kanske är då det blir som allra bäst, ditt studentliv. Det finns såklart hur många föreningar som helst att engagera sig i. Men känner du att inget passar? Då kan man starta en förening själv. Någon måste ju vara först! Så kanske du är den som förlänger märkesbacken i Norrköping eller i Valla. För lite längre kan den väl bli?

Rulla till toppen