Nummer 2 är här!

Tar LinTek sommarlov?

Hanna Hjertström

Skribent
Har ni någonsin undrat över vad LinTek gör under sommaren? Jag menar, vad är LinTek utan oss studenter? Hur arbetar de då? Det här måste vi ta reda på! Vi har tagit saken i egna händer och frågat självaste LinTek…
Picture of Hanna Hjertström

Hanna Hjertström

Skribent

Jag har pratat med Marie Halling, utbildningsansvarig och Julia Kortz, Vice kårordförande, för att ta reda på hur LinTeks somrar ser ut. De berättar att de jobbar heltid under sommaren, förutom två veckor i juli när hela kontoret tar ledigt. Marie har även 10 lediga arbetsdagar att utnyttja, lyckos henne! Och arbetet, det går bra även fast studenterna inte är på plats. Marie kommer att gå på många möten med LiU samt läsa handlingar inför dessa möten. Hon kommer även lägga tid på att läsa alla våra kursutvärderingar. Julia slipper istället en del möten på grund av att det är just sommar! 

Men något borde väl förändras när vi studenter inte är där? Ja, det blir naturligtvis mycket lugnare. Det är som när alla småbarnen i familjen går och lägger sig – då hinner de vuxna städa undan och förbereda inför morgondagen. Lite så är det nu, LinTek hinner jobba proaktivt och stenhårt för att förbättra verksamheten. Färre studenter innebär färre moment och möten, vilket i sin tur innebär mer tid till annat! 

Något mer ni kanske undrat över är vad som händer med den kära älskade Kårallen när det är sommar? Tydligen har LinTek tidigare år testat hur högt studsbollar kunde studsa när de släppt ner i baljan från kontoret – och jag har hört att det i år kan bli liknande undersökningar. Hela Kårallen står nämligen tom för LinTek att partaja* i!
Även fast LinTek inte tar sommarlov som vi studenter, har de ändå tid över för att njuta av sommaren. Julia planerar att ta det lugnt och har storslagna planer på att vara husvakt på landet, klappa katter och stereotypiskt nog hänga i en hängmatta. Sen är det faktiskt Maries första sommar i Östergötland, så hon ser fram emot att se mer av området under sina helger här. Bland annat har hon en idé om att cykla från Linköping till Söderköping. Vad tror ni om den idén? Har ni fler förslag kring vad som måste göras i Östergötland under sommaren tar hon gärna emot dem på mailen uau@lintek.liu.se! Skicka nu in era bästa förslag, för med tanke på hur mycket LinTek gör är vi nog alla överens över att de förtjänar en underbar sommar.

Intervjuade: Marie Halling & Julia Kortz

Rulla till toppen