Nummer 2 är här!

Samtal med en fadderist

Adil Shamji

Krönikör
Algot, en engagerad Y-sektionist, har sökt till Y-fadderiet för att arrangera ett oförglömligt nolle-p och skapa en gemenskap. Han ser fram emot att iklä sig sin skotska kilt och skägg och leda nollan genom en rad roliga aktiviteter. Nedan följer en exklusiv intervju för att prata om hans motivation, ansvar och förväntningar på det kommande nolle-p.
Picture of Adil Shamji

Adil Shamji

Krönikör

Varför sökte du till Y-fadderiet och vad innebär det att vara fadderist?

För mig var mitt tidigare engagemang inom sektionen en stor drivkraft när jag bestämde mig för att söka till Y-fadderiet. Jag ser verkligen fram emot att vara en del av arrangemanget av nolle-p och att fortsätta att bygga på den gemenskap jag tidigare upplevt. Att skapa minnen och lära känna nya människor är något som verkligen lockar mig.

Du är kassör för Y-fadderiet, vad innebär det?

Att vara kassör för Y-fadderiet innebär att jag tar hand om all ekonomi som rör fadderiet. Jag ansvarar för budgetering, fattar ekonomiska beslut, bokför transaktioner och sköter faktureringen. Även om det är en ny roll för mig ser jag det som en spännande möjlighet att lära mig nya saker och utvecklas.

Vad är du mest taggad på?

Jag brinner verkligen för nolle-p och är mest taggad på att få vara en del av det. Att springa runt och ha kul med både nollan och de andra fadderisterna är något jag ser fram emot enormt mycket. För mig är nolle-p en höjdpunkt som jag verkligen ser fram emot att delta i.

Hur ser arbetet med nolle-p ut för er?

Arbetet med nolle-p är verkligen ett stort projekt som kräver noggrann planering och arbete. Med många olika poster inom fadderiet är det viktigt att alla har sitt eget ansvarsområde och att vi arbetar tillsammans för att få allt att fungera smidigt.

Varför ska man engagera sig i studentlivet enligt dig och vad har du för tips?

Främst för att det är så otroligt roligt och en givande upplevelse. Förutom att lära känna nya personer och skapa gemenskap, ger det också möjlighet att vara en del av något större och bidra till en positiv start för nya studenter.

Mitt tips till nya studenter är att våga engagera sig i sektionen eller föreningar. Jag ser det verkligen som en av de bästa sakerna jag gjort under min studietid och tror att det kan bli en fantastisk upplevelse för alla som väljer att delta.

Rulla till toppen