Nummer 2 är här!

RedLocker – En kort historia om de röda skåpen
Historien bakom de röda skåpen
Picture of Kelly Rangpeng

Kelly Rangpeng

Skribent

De röda skåpen är omtyckta och används på över 4000 olika platser i Europa. RedLocker, en automat med fria mensskydd, är ett medel som underlättar kvinnors vardag. RedLocker anser att det har varit brist på tillgång till mensskydd, vilket har lett till obekväma situationer hos många kvinnor. De anser också att automat med fria mensskydd är lika självklar som en tvål- eller pappersdispenser.

Det var dags för en förändring. “Fria mensskydd borde vara en självklar tillgång på alla publika toaletter” var en önskan hos många men gjordes till verklighet av två innovativa gymnasieelever. RedLocker började sin resa som ett UF-företag på Nacka Gymnasium. Klara och Lisa grundade RedLocker för att ge en lösning till ett problem som berör hälften av jordens befolkning och även de själva.

“Mensskydd är precis som toalettpapper ett basalt behov, men skam och tabu har gjort att vi inte sett det tidigare”

Med starka och altruistiska värderingar har företaget vuxit hastigt de senaste 6 åren och växer fortfarande. Tack vare modiga människor som gör sina röster hörda och verksamheter som implementerar deras lösning har flera kvinnors vardag underlättats.

De röda skåpen i praktiken

Besök redlocker.se för mer info

Rulla till toppen