Briepasta
Ingredienser:
- 300 g Brie, skal borttaget, skuren i tärningar
- 2 vitlöksklyftor, krossade
- 6 msk olivolja
- 300 g körsbärstomater, halverade
- En stor näve färsk basilika, hackad
- Rivet skal av ½ citron och en skvätt citronsaft
- 400 g fettuccine eller spagetti
Gör så här
- Lägg Brien, vitlöken, olivoljan, tomaterna, basilikan samt citronskal och saft i en stor skål Krydda med salt och peppar, blanda ihop och låt stå i 10 minuter för att dra åt sig smakerna.
- Koka pastan i en stor kastrull med saltat kokande vatten enligt anvisningarna på förpackningen, och häll sedan av vattnet
- Blanda genast den heta pastan med Brie-blandningen, och servera sedan. (För den extra proteinintresserade finns möjlighet att tillsätta kyckling.)
Linsgryta
Ingredienser:
- 4 portioner ris
- 1 gul lök
- 1 msk olja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk curry
- 2 msk tomatpuré
- 400 ml kokosmjölk
- 2 ⅕ dl vatten
- 1 grönsaksbuljongstärning
- 2 dl torkade röda linser
- 1 tsk samal oelek
- 250 g körsbärstomater
Gör så här
- Koka riset
- Hacka löken och fräs den i olja i en gryta, pressa ner vitlöksklyftan och ha i curry, tomatpuré och fräs lite längre
- Häll i kokosmjölk, en buljongtärning, vatten, linser och sambal oelek
- Koka tills linserna blivit mjuka
- Addera tomaterna till grytan och servera sedan med det kokta riset!
Kikärtspasta
Ingredienser:
- 200 g spaghetti
- 1 paket kikärtor
- 1 msk olja
- 1 paket krossade tomater
- 3 vitlöksklyftor
- 200 g spenat
- 1 paket fetaost
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skölj kikärtorna
- Bred ut de på en bakplåt och ringla över olja, salt och peppar
- Kör in kikärtorna i ugnen och ta ut efter ca. 30 minuter
- Koka spaghettin
- Fräs vitlöken i olja och tillsätt spenaten (om frusen)
- Ha i krossade tomater när spenaten mjuknat
- Salta och peppra
- Blanda ihop tomatsåsen med spaghettin, kikärtorna och fetaosten
- Färdigt att serveras!