Nummer 2 är här!

LiTHen haj besöker de bästa pluggplatser
Campus Linköping och Campus Norrköping erbjuder tillsammans flera platser för studenter att sätta sig ner för att plugga eller bara slappna av och hänga. Nu är det dags att besöka de olika pluggplatserna och ta reda på vad studenterna tycker. Denna gång följer LiTHen haj med oss!
Picture of Kelly Rangpeng

Kelly Rangpeng

Skribent

LINKÖPING

A-huset – I A-huset hittar man ett stort område med massvis med platser. Trevlig inredning och ljusinsläpp vilket definitivt bidrar till en bättre plugg-upplevelse. 

B-huset – I B-huset finns det en liten hörna med några platser vid fiket. Studenterna skulle vilja se en uppgradering kring det estetiska aspekten. Det önskas lika mycket fokus på att skapa en inbjudande atmosfär som i A-huset.

Studenthuset – Vad finns det att säga om studenthuset. Den stora byggnaden som inte går att missa erbjuder flera våningar av pluggplatser för dig och dina vänner. Precis vid ingången finns Café Byttan där du kan köpa fika och sätta dig vid trapporna. Fullsmockad med bord, bänkar och soffor hittar du den perfekta platsen som passar just dig. I studenthuset finns även möjlighet för dig att låna böcker. Enda nackdelen är att det kan bli väldigt fullt, speciellt under tenta-p.

NORRKÖPING

Trappan – Trappan erbjuder pluggplatser men är också det perfekta stället att sitta och hänga. Det finns flera olika sällskapsspel på plats att låna vilket borde definitivt finnas på alla pluggplatser. 

Täppan – En favorit hos många studenter. Finns ett studentfik för er som behöver fylla på energin under plugget. Rymlig med bra ljusinsläpp kan hajen sitta och hänga hela dagen! Det brukar ofta finnas föreningar som står och delar ut kaffe, alltid värt att svänga förbi.

Kåken – Med utsikt mot strömmen är det vackert att sitta vid Kåkenhuset. Det är nära till biblioteket ifall du letar efter en lugn miljö. 

Kopparhuset – En isolerad del av Norrköpings campus som erbjuder en lugn atmosfär. Det finns få platser men de är oftast tillgängliga. Det finns även en liten sektion i huset med varierande tidskrifter och tidningar, bland annat LiTHanian, som är till för studenter att bläddra i.

I samband med besöken hos de olika pluggplatserna har vi även samlat in studenternas önskemål. Kaffe! I de flesta av platserna finns det oftast ett studentcafé i närheten men med begränsade öppettider. En kaffemaskin utplacerade i de pluggställena skulle tillfredsställa studenternas koffeinberoende. En annan genomförbar idé är någon slags minibibliotek. Det kan vara som i kopparhuset, en hylla med tidskrifter och tidningar. Det kan också vara i form av en bokbytarstation där studenter kan lämna in en bok och byta ut den mot en annan på hyllan. En briljant idé som är lätt att genomföra. Bland annat önskas det även sällskapsspel. Mellan de intensiva pluggsessionerna kan sällskapsspel komma till räddning. Till sist är det allra viktigaste som spelar mest roll för studenterna, den fysiska atmosfären. Bra belysning, växter och tavlor borde vara en självklarhet men saknas i många av dessa platser. Trots att det  finns förbättringsmöjligheter är vi tacksamma för våra fina campus.Det är här vi spenderar våra dagar och var dag kommer ett steg närmare examen!

Rulla till toppen