Nummer 2 är här!

Lär känna Campus Skramlar
Campus Skramlar - LIUs studentdrivna insamling. I en intervju med Campus Skramlars projektledare får vi en insikt i deras verksamhet och framtidsplaner.
Picture of Kelly Rangpeng

Kelly Rangpeng

Skribent

Campus Skramlar är en mycket uppskattad organisation och består av studenter, föreningar, företag och privatpersoner som utgör Linköpings universitets största studentdrivna insamlingen. Inför denna upplagan fick vi chansen att intervjua Aurora Odén, projektledaren till Campus Skramlar med syftet att få en djupare förståelse för deras verksamhet.

Vem är du? Vad är din roll?

Aurora Odén heter jag och läser tredje och sista året på GDK-programmet. Jag är projektledare för Campus Skramlar vilket innebär att jag har det övergripande ansvaret över föreningen, håller i våra möten och hjälper till där det behövs.

Hur kommer det sig att du engagerade dig i Campus Skramlar? Hur länge har du varit engagerad i Campus Skramlar? Hur skulle du beskriva den tiden?

Jag blev nominerad till Skramlar i våras och gick på intervjun, efter det kändes allt väldigt kul och när jag väl blev erbjuden rollen som projektledare så tackade jag ja! Sen dess har jag varit projektledare och tillsammans med resten av projektgruppen ses vi en gång i veckan för att planera allt skoj som vi anordnar! Det är en otroligt både kul och lärorik studentförening att vara med i, där man utvecklas, lära känna sköna personer från alla möjliga program och skapa event och aktiviteter för alla studenter på Campus där syftet samtidigt går till ett gott ändamål!

Kan du berätta lite kort om era uppgifter och kanske ge exempel på något/några projekt som ni har arrangerat och drivit?

Campus Skramlar är en studentförening på LiU som framförallt jobbar för att väcka engagemang kring Musikhjälpen och dess insamling bland studenterna på Campus. För att lyckas skramla och synas så håller vi en del event under året. De som vi genomfört hittills är Retro-Skrammel som också är nytt för i år, en second hand-loppis där vi samlade in kläder från studenter på campus och sedan höll en loppis på Trappan där studenter fick shoppa och där pengarna gick till vår bössa hos Musikhjälpen. Därefter höll vi en pub, Bingo-Afton den 1a december med spännande priser som lottades ut och till sist en klubb, Skramerallen som äger rum på Trappan den 13e december!


Utöver eventen som vi själva anordnar så samarbetar vi med en mängd andra föreningar och utskott på LiU vilket är otroligt kul, de i sin tur samlar också in pengar på olika vis till bössan! Vi hade aldrig klarat det utan alla fina engagemang runt om på Campus!

Kan du berätta lite kort om vad musikhjälpen är, för de som kanske inte känner till den, och vad är tanken bakom den?

Musikhjälpen är en veckas event som lyfter och samlar in pengar till en humanitär katastrof. Veckan går ut på att tre programledare sitter i en glasbur för att sända radio och TV dygnet runt. Under veckans gång får buren besök av artister och andra kända personer som tillsammans engagerar sig i kampen mot katastrofen. Musikhjälpen sänds alltid i december och med ett nytt tema till insamlingen varje år.

Hur kan vi som studenter visa kärlek och stötta det ni gör?

Det ni kan göra är att engagera er i de event och aktiviteter som vi och andra föreningar skapar i samband med vår bössa hos Musikhjälpen! 

Kan du ge oss en liten insikt om framtida projekt/evenemang? vad kan vi förvänta oss?

Beroende på när tidningen kommer ut så kan vår klubb Skramerallen vara runt hörnet! Om den redan varit så får ni hålla ögonen öppna för nåt skoj i vår! Senare under våren öppnar även vår sökperiod för den som är sugen på att engagera sig i Campus Skramlar nästa år! 

Följ oss @campusskramlar på instagram för att inte missa något 🙂

Vi tackar Aurora Odén för denna intervju och tackar Campus Skramlar för deras alltför viktiga arbete.

Rulla till toppen