Nummer 2 är här!

Att bli kär i din klasskompis – en bra idé?
Kärlek. Ett begrepp som betyder så mycket för många. Ett ord med sådan tyngd att man kan göra nästan vad som helst för att känna det och ge det. Kärlek är något som framkallar det bästa hos människor, att man går utanför sin “comfort zone” för att visa sin kärlek eller kanske för att försöka få den besvarad. Men kärlek vid fel tillfälle, eller med fel person kan vara något av det värsta som finns. Testa att bli kär i din klasskompis! Ingen bra idé, har jag hört…
Picture of Ludvig Arvidsson

Ludvig Arvidsson

Skribent

Allt börjar med en kall dryck på närmaste studentpub med det vanliga gänget som du kom så nära under nolle-p. Skratten blir lite mer högljudda ju längre eftermiddagen och kvällen går och lite mer fysisk beröring sker. Men såklart bara i oskyldiga knutna händer som möts eller klappar på axeln. Men mellan “min kompis” och tjejen i gänget är det inte bara två handflator som möts i en hög smäll, en så kallad “high five”, nej nej. En hand på låret och lite längre ögonkontakt än vanligt. Det är något lite obehagligt, men också fantastiskt, som händer i det ögonblicket. Säger min kompis i alla fall. 

Dagen efter är det dags för föreläsning. Samma gäng, som igår tog ett glas av valfri dryck, brukar alltid hålla ihop på föreläsningarna och sätta sig nära varandra, men denna morgon var det inte lika självklart. Min kompis och tjejen i gänget känner av en stämning som inte varit där förut och trots att det tog en liten stund, valde de till slut att sätta sig bredvid varandra. Blickar utbytes, rodnader på kinderna skedde sporadiskt under hela föreläsningen. När passet var över gick alla sin väg till micron och sen till bordet där vi brukar plugga. För min kompis del, så gick han hem. Han var tvungen att fundera över hur han ska hantera den här situationen. 

Det tog inte många timmar så var meddelandet skickat. En dejt ska det bli och det snart. Det spelar ingen roll om de går i samma klass och att alla i hela kompisgänget känner dem utan och innan. Att hela gruppdynamiken ändras, att allt ändras. Dejten genomförs och det är återigen föreläsning dagen efter. De sitter bredvid varandra och nu är det inte bara blickar mellan dessa två turturduvor som byts ut, utan blickarna från i princip hela klassen går mot dem. Det är tydligt att ett nytt par är här.

Några månader senare vågar jag fråga kompisen om hur helgen var, även om jag ser på hans min att den inte var bra. Han och tjejen har gjort slut. Vi går tillsammans i korridoren mot dagens första föreläsning och vi båda vet, utan att säga något om det, att vi snart ska träffa henne. Hon kommer dyka upp till föreläsningen, precis som varje gång, men nu är allting annorlunda. Allt är annorlunda, och inte bara för min kompis och hans ex. Allt är annorlunda för oss andra. Hur ska vi hantera situationen? 

Det går inte att glömma allt som varit, även om vi försöker. Vi är alla kompisar som vanligt men det är något som har hänt. Vi sätter oss som vanligt och tar en kall dryck, av valfritt slag, och vi har det trevligt. Absolut. Men efter den där helgen, där kärleken tog slut, är det något som aldrig blir som vanligt igen.

Rulla till toppen