Nummer 2 är här!

Angel Shot
En shot för de som känner sig otrygga i en situation de inte själva har kontroll över. En shot för de som, på ett enkelt sätt, vill be om hjälp utan att avslöja det för alla i sin närhet. Men är detta koncept så välkänt så att det används av de som behöver det? Och vet de hur det ska gå till?
Picture of Ludvig Arvidsson

Ludvig Arvidsson

Skribent

Det är nog inte många gånger det beställs shots i baren som inte innehåller någon alkohol. Det händer förstås, men inte ofta. Beställer man en Angel Shot kanske man inte får något flytande tillbaka alls. En beställning av en Angel Shot är ett tyst rop på hjälp. Är du osäker på vad ditt sällskap är kapabel till är det ett snabbt och smärtfritt sätt att få bartendern att förstå att du vill ha hjälp ur en situation som du inte vill vara i. 

Detta koncept är såklart inget som används överallt och implementeras på samma sätt på alla barer i din närhet. Men konceptet sprids snabbt och även om en bar eller restaurang inte har diskuterat saken så har nog de flesta anställda inom branschen en förståelse kring begreppet. 

Några som har förståelse är våra kårhus! Att beställa en “angel shot” eller “änglashot” på de restauranger som har en mer fast personalstyrka är något som alla anställda har koll på. Detta gäller alltså Kollektivet, Trappan och Ryds Herrgård. På Kårallen eller Örat dock, kan man inte garantera att alla ideella arbetare vet vad som gäller vid en sådan beställning, eftersom det är så stor ruljans på personalen. 

Inte bara gör detta fenomen att många känner sig tryggare i offentliga miljöer då de vet att man kan kontakta en anställd på ett diskret sätt. Det gör också att fler beter sig bättre offentligt. Det är ingen idé att göra dumma grejer som man “kanske skulle lyckats med” annars. Att medvetenheten höjs är såklart det viktiga och det är egentligen den stora delen till att Angel Shot har blivit en sån grej som spridit sig snabbt och fått ett positivt bemötande hos både krögare och gäster. 

Med det sagt, ska det inte behövas att man ska be om någon speciell shot som inte finns för att få hjälp av bartenders, serveringspersonal eller liknande. Men är det ett sätt att få alla att känna sig tryggare, både inför och under dejter, är det något som gynnar både kund och krögare i längden.

Rulla till toppen