Nummer 2 är här!

Chefredaktören har ordet

Rakel Qvarfordt

Chefredaktör
Nu är det dags att låta Chefredaktören ha order igen!
Picture of Rakel Qvarfordt

Rakel Qvarfordt

Chefredaktör

Då var det dags! Ett nytt verksamhetsår för LiTHanian, 5 nya nummer som ska skapas och en helt ny redaktion som tillsammans ska ta fram dem. Sen är det också jag, lilla Rakel, som ska i egenskap av chefredaktör leda denna fantastiska grupp med människor och föra vårt arbete framåt. Det är en ny och pirrig känsla, hur ska det gå? Bra är svaret!

Tidningen fyller nu 50 år, vilket är helt ofattbart! I hela 50 år har alltså studenter gått ihop och engagerat sig för att du som nu sitter med den här tidningen i handen ska ha något roligt att läsa. 50 ÅR!?! Denna tidning är så jäkla gammal, vilket ändå lindrar min egen åldersnoja något. Jag menar om den här tidningen kan vara fräsch och relevant efter så lång tid ger det hopp för framtiden att även jag kan vara det vid 50.

LiTHanian är för alla oss på TekFak, vår alldeles egna kårtidning! Här samlas allt möjligt som är relevant för oss studenter, tips, trix, texter som granskar och som visar att det engagemang vi studenter har gör skillnad. Att engagera sig är något av det roligaste man kan göra under sin studietid på universitet. Oavsett om det är för att man brinner för engagemanget eller om det är för att hitta en gemenskap bland en grupp människor som jobbar för samma sak. Det ger än något utanför studierna som tillför ett sammanhang och en känsla av att man gör något viktigt. Jag hoppas att alla får chansen att få känna den känslan.

Med detta sagt ska jag inte bli mer långrandig i min tårfyllda kärleksförklaring till LiTHanian och studentlivet. Jag ser fram emot det kommande året vi kommer dela via LiTHanian och vi i redaktionen hoppas att du kommer få en trevlig läsning i detta nummer så väl som i de efterföljande!

Det var allt för mig denna gång, tack och hej!

Rakel Qvarfordt

Chefredaktör för LiTHanian 22/23

Rulla till toppen